Afvallen met spinazie

Afvallen met spinazie - NadiZoetebier.nl

Kun je afvallen met spinazie? Hoeveel kun je afvallen met spinazie en hoe verwerk je spinazie in je dieet? Je kan hierbij denken aan smoothies met spinazie, maar je kan spinazie ook verwerken op je crackers of in een salade. Ik leg je uit hoe ik spinazie gebruik om af te vallen.

Spinazie heeft Popeye geholpen om sterk te worden, maar wist je dat spinazie je goed kan helpen om af te vallen? Het antwoord is dus ja: je kunt afvallen met spinazie. Ik eet het zelf ook al sinds het begin van m’n #weightlossjourney en ik ben al meer dan 35kg afgevallen.

Het zit namelijk zo. Fastfood, snoepgoed en ander ongezond eten zorgen ervoor dat je binnen no-time weer honger hebt. Dit zijn eigenlijk loze calorieën. Ze verzadigen je niet en bevatten weinig voedingsvezels, maar hebben wel veel vet, zout en kilocalorieën in zich. Dit wordt ook wel ‘snelle suikers’ genoemd.

Spinazie is een superfood

Spinazie is een superfood valt onder de groep ‘langzame suikers’. En daar zit dus ook de oplossing in voor het toevoegen van spinazie aan je dieet. Spinazie bevat veel voedingsvezels, waardoor je veel langer een verzadigd gevoel hebt. Hierdoor heb je dus niet snel trek of honger na een maaltijd, smoothie of shake met spinazie. Spinazie bevat thylakoïden, en juist dat stofje zorgt voor de gunstige werking. Bijkomend voordeel is dat spinazie erg laag in calorieën is. Door spinazie toe te voegen aan je dieet onderdruk je dus je eetlust en val je af.

Wat zit er in spinazie?

In spinazie vind je niet alleen voedingsvezels, maar ook vitaminen (A, B11, C, E en K) en mineralen. Verder bevat het ook kalium, fosfor, magnesium, foliumzuur, koper, zink, jodium, selenium, plantaardige omega-3 vetten en ijzer. Al die stoffen zorgen er samen voor dat je een verzadigd gevoel hebt na het eten van spinazie. Het eten van spinazie helpt ook tegen kanker, zorgt voor de opbouw van stevige botten en het houdt je hart gezond.

Tips & tricks om spinazie toe te voegen aan je dieet

Hierbij wat inspiratie om spinazie toe te voegen aan je dieet. Je kan spinazie op heel veel manieren verwerken in je eten. Denk aan…

  • Smoothies met spinazie
  • Shakes met spinazie
  • Omelet met spinazie
  • Crackers met spinazie
  • Salade met spinazie
  • Spinaziesoep
  • Spinaziequiche

Wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwste artikelen over afvallen en gezond eten en leven? Abonneer je dan via mail!

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.