Hoe ik 35kg verloor in 9 maanden tijd

Wie mij kent of volgt via social media weet dat ik wat gewicht ben verloren. Het is nu eind september en ik ben inmiddels 35 kg kwijt. Whoohoo! Ik had echt nóóit gedacht dat dat mij zou lukken, laat staan in zo’n korte tijd. En néé, dit is niet dankzij een (crash)dieet of operatie. Ik krijg steeds vaker de vraag hoe ik dat heb gedaan. Dat vind ik superleuk en ik neem je dan ook graag mee tijdens mijn reis naar een healthy lifestyle. 

Eind 2017

Ik wil allereerst kwijt dat ik nóóit ongelukkig met mezelf ben geweest – ik omarm mijn curves en vindt dat die bij mij horen. Maar toch… In 2017 dacht ik steeds vaker ‘hmm, je wordt nu wel echt ongezond zwaar’. Ik had een paar mooie gesprekken met mensen die ik (soms niet of nauwelijks) kende en voelde aan mijn lijf dat ‘t too much werd. Mijn kleding werd donkerder en soberder (lees: zwart) en mijn energielevel daalde tot onder nul. Dit moest anders! Maar goed, erkennen is één ding. Het daadwerkelijk doen (en volhouden!) is iets heel anders. Ik had geen idee hoe ik het aan zou moeten pakken, dus las ik me op internet in. Verder begon ik met wandelen en dronk ik wat vaker water in plaats van wat anders. Lees: zeer sporadisch, want dit had totaal geen effect op mijn gewicht of energielevel. Ik kwam er toen al wel achter dat áls ik er wat aan ging doen, dat het dan ook helemaal anders moest (en niet een klein beetje anders).

Begin 2018

Door naar 2018. Begin 2018 weliswaar, want net als heel Nederland had ook ik mijn goede voornemens. Ik wist echter wel dat het voor mij niet zou werken als ik maandag 1 januari moest beginnen. Ik vierde oud en nieuw niet heel uitgebreid, maar een beetje kater had ik wel en bij een kater hoort nou eenmaal comfort food… Ook dinsdag 2 januari kon ik me er niet toe zetten om wat te veranderen, maar…  woensdag 3 januari wel! En dat is voor mij de dag dat het allemaal anders werd. Vanaf die dag ben ik anders in het leven gaan staan. Met meer bewustzijn, vooral. En met doorzettingsvermogen. En met een verandering in je mindset begint het allemaal – cliché, maar waar.

Slimme Fitbit weegschaal

Als eerste schafte ik de Fitbit Aria slimme weegschaal aan. De weegschaal die ik had was verouderd en tech-minded als ik ben wilde ik graag een keer wat nieuws proberen. De Fitbit Aria weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage. Die info wordt automatisch van de weegschaal naar de Fitbit app (AndroidiOS) op je mobiele telefoon verstuurt via je WiFi netwerk. In de Fitbit app zie ik ook mijn dagelijkse stappen en meet ik al mijn wandelrondjes op. Ik gebruik verder trouwens géén Fitbit of andere smartwatch, ik heb nou eenmaal niks met horloges en bandjes om mijn pols. Als je wel een Fitbit hebt dan meet ‘ie natuurlijk ook die gegevens (bijv. slaap, gelopen verdiepingen, hartslag) en ook die verschijnen in je app dashboard. Lees ook mijn blog over afvallen met een Fitbit weegschaal.

De eerste stapjes…

De eerste stapjes.. want ja, wandelrondjes die maak ik nogal sinds januari! Ik wilde niet meteen naar de sportschool gaan – iets met ‘ik heb geen idee hoe of wat’ – maar ik wilde wel graag bewegen. Mijn fietsband was lek en ik had ooit ‘ns gelezen dat een flinke wandeling net zo goed is als een work-out. Wandelen dat kan ik wel, dacht ik. Viel dat even tegen! Ik liep bij mijn huis weg en letterlijk 15 min. later stond ik al kapot voor m’n deur. Voor mijn gevoel had ik al 4 kilometer gelopen, maar dat bleek nog niet eens 1,5 kilometer te zijn geweest… Een tegenvaller qua prestatie, maar dit was reden genoeg om mijn motivatie te behouden en júist te beseffen hoe hard ik dit nodig had!

De hele maand januari wandelde ik iedere avond. Mijn uithoudingsvermogen ging met sprongen vooruit, en eind januari bedacht ik me dat het tijd was voor de sportschool (en dat vond ik heel spannend, lees hier waarom ik bang was om naar de sportschool te gaan). Ik zocht een kleinschalige sportschool in Eibergen en kwam uit bij AvB Sports: een lokale sportschool met Les Mills groepslessen. Precies goed! Ik stuurde een Facebookberichtje en plande een proefles in. En ook dat viel tegen… Een perfecte motivatie om er vol voor te gaan! …

12 comments

  1. Lieve Nadi, echt: wat een topprestatie. Je ziet dat je van je nieuwe levenstijl geniet, je straalt en dat vind ik zo fijn voor jou! Blijf er van genieten! Zo goed van je!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.