Volle maan in Schorpioen – mei 2019

Volle maan in Schorpioen – mei 2019

Zaterdag 18 mei is er een volle maan in het teken van sterrenbeeld Schorpioen. Wat is de betekenis van de volle maan van mei 2019 voor jou?

De volle maan van mei 2019 is in waterteken Schorpioen. Watertekens (Kreeft, Vissen en Schorpioen) staan bekend om hun emotionaliteit en gevoeligheid. Ze kunnen verfrissend zijn, maar ook kolkend. Je kan je vrij voelen of juist verdrinken in de diepte. Dat is dan ook meteen de invloed van de volle maan van komende zaterdag 18 mei.

Transformatie

Traditioneel gezien wordt de volle maan in Schorpioen beschouwd als een van de krachtigste volle manen voor het loslaten, opschonen en veranderen van je leven. Dit komt omdat Schorpioen het sterrenbeeld is dat heerst over dood, wedergeboorte en (spirituele) transformatie.

Wellicht ben je onlangs iemand verloren uit jouw leven. Dat is de dood (letterlijk of figuurlijk), waar het teken Schorpioen voor staat. Maar, om positief te blijven, na dood volgt wedergeboorte en uiteindelijk transformatie. Een rups wordt ook niet zomaar een vlinder. Daar zit een hele grote metamorfose in, terwijl het hetzelfde dier is. En die metamorfose, de wedergeboorte, daar wil ik graag wat over vertellen.

Are you willing to lose everything to gain everything – and more?

Je kan het zien als loslaten. Ben je bereid om alles te verliezen om er meer voor terug te krijgen? Je maakt iedere dag opnieuw weer een beslissing hoe jij je leven indeelt. De volle maan in Schorpioen zorgt ervoor dat jij jouw true calling ontdekt. Dat wat jou gelukkig maakt. Dat wat onvervangbaar is. Dat waar jij van nature een passie voor hebt.

Luister naar je hart en volg je intuïtie om de transformatie van rups tot vlinder te starten. En bedenk: het gaat er niet om hoe snel je ergens komt, maar hoe je er komt. De zon staat tijdens deze volle maan in het teken van Stier, en Stier is – zoals je in ‘t vorige item over de nieuwe maan in Stier ook kon lezen – all about slow and steady.

Ondanks de (emotionele) zwaarte van deze volle maan in mei, is het een juist een mooie kans om goed naar jezelf te luisteren. Zie het als een ui, die je laagje voor laagje afpelt voordat je bij de sterke kern komt.

Op je gemakje meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is? Lees dan de volgende boeken! (met name de eerste is een aanrader!)

Wil je niks missen? Abonneer je dan op m’n blog!

Abonneer je per mail op mijn blog en je ontvangt alle nieuwste items over astrologie, afvallen en mindfulness automatisch in je inbox.

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.