Volle manen 2019

Hierbij een overzicht van alle volle manen en bijbehorende sterrenbeelden van 2019. Wat is de betekenis van de volle maan? Bij een volle maan staat de maan, vanaf de zon gezien, aan de andere zijde van de aarde. We zien de maan dan maximaal verlicht.

Sinds de oudheid al staat de maan symbolisch voor het onderbewustzijn, emoties, intuïtie en de cyclus van leven en dood. Het is dus niet zo gek dat we zoveel voelen en merken van de maan, met name als het om een volle maan gaat. In de astrologie is de volle maan een piek van energie. Het is ook een tijd van oogsten (of oogsten wat je hebt gezaaid, bijvoorbeeld tijdens een nieuwe maan).

Wat is een volle maan?

De volle maan is de maanfase waarbij de maan volledig verlicht lijkt (vanuit ons perspectief vanaf de aarde). Dit gebeurt wanneer de aarde zich tussen de zon en de maan bevindt. De volle maan komt ongeveer eenmaal per maand voor. Tussen de volle manen in vind je nieuwe manen.

Volle maan rituelen

De volle maan is een goede tijd om je dankbaar te uiten. Je plukt de vruchten van de intenties die je met de nieuwe maan hebt gezet. Het draait bij een volle maan allemaal om voltooiingen. Een volle maan ritueel kan je helpen om in de juiste energie te komen.

Volle maan kalender 2019

Op je gemakje meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is? Lees dan de volgende boeken! (met name de eerste is een aanrader!)