Astrologie

Wat staat er in de sterren beschreven voor jou? Wat kan je van je geboortehoroscoop leren? Lees alles over astrologie, sterrenbeelden, planeten en meer.

De basisprincips van astrologie

Je kent je sterrenbeeld wel. Leeuw, Ram, Waterman… er zijn twaalf tekens in de zogeheten dierenriem. Vaak kan je je wel vinden in de eigenschappen – goed en slecht – die hierbij horen. Je sterrenbeeld zoals jij ‘m kent is je zonneteken, maar er is veel meer. En dat vind je in een geboortehoroscoop (of ook wel natal chart).

In je geboortehoroscoop vind je planeten, sterrenbeelden, huizen en aspecten. Deze vier pijlers worden gebruikt om een geboortehoroscoop uit te lezen.

Je geboortehoroscoop

Je geboortehoroscoop is een blauwdruk van de mogelijkheden die jij als persoon in je hebt. Je berekent je geboortehoroscoop aan de hand van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. De stand van de planeten op dat exacte moment en op die exacte plek bepalen wie jij bent, hoe jij reflecteert op de wereld en hoe de wereld jou ziet. Je geboortehoroscoop is uniek, er zijn geen twee mensen met dezelfde opmaak. Ook tweelingen niet, want de stand van de planeten verandert namelijk met de minuut.

Het is erg fijn om je geboortehoroscoop te kennen, want het geeft je inzichten in waarom jij bent wie je bent en waarom jij doet hoe je doet. Dat maakt het dus ook makkelijker om dingen los te kunnen laten, te veranderen of zelfs een carrièrepad te kiezen.

1) Geboortehoroscoop: Planeten

In de astrologie zijn er tien planeten. Goed om te weten is dat de zon en de maan, beiden officieel geen planeet, in de astrologie wel worden genoemd als zodanig. Iedere planeet vertegenwoordigd een bepaalde energie. Planeet Venus staat bijvoorbeeld symbool voor harmonie, liefde en evenwicht en planeet Uranus staat bijvoorbeeld voor (plotselinge) verandering en revolutie.

De planeten in de astrologie zijn Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Daarnaast vind je ook vaak je Cheiron in je geboortehoroscoop. Cheiron is de ‘gewonde genezer’, en hierin vind je je levensles.

2) Geboortehoroscoop: Sterrenbeelden

Er zijn twaalf tekens in de dierenriem. Dit zijn de sterrenbeelden zoals wij ze kennen. Dit zijn (op volgorde van de dierenriem): Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

3) Geboortehoroscoop: Huizen

4) Geboortehoroscoop: Aspecten

Leven met de maan