Nieuwe maan in Steenbok – januari 2019

NadiZoetebier - astrologie

De eerste nieuwe maan in 2019 is op zondag 6 januari en staat in het teken van Steenbok . Een nieuwe maan staat voor een nieuw begin. Het is een goed moment iets nieuws te beginnen of iets ouds los te laten.

Een zonnejaar duurt 365 dagen, maar een maan heeft ‘slechts’ 354 omloopdagen. Dit is een verschil van elf dagen. Deze nachten, tussen dinsdag 25 december en zondag 6 januari, staan van bekend als de twaalf heilige nachten. Vandaar dat de eerste nieuwe maan van 2019 op zondag 6 januari begint.

Doelen

Gebruik deze eerste nieuwe maan van 2019 in Steenbok om je doelen waar te maken. Denk aan de goede voornemens die je hebt gemaakt, of dat wat je dit jaar heel graag wil bereiken. Je voelt je al gemotiveerd vanwege ‘t nieuwe jaar en dankzij de kracht van sterrenbeeld Steenbok zal dit de komende maand ook zo blijven. Steenbokken staan bekend om hun vastberadenheid en hun structuur.

Op je gemakje meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is? Lees dan de volgende boeken! (met name de eerste is een aanrader!)

De volgende nieuwe maan staat februari 2019 in Waterman. Bekijk hier het overzicht van alle nieuwe manen van 2019.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.