Nieuwe maan in Ram – april 2019

Nieuwe maan in Ram - 5 april 2019

Vrijdag 5 april 2019 is het weer tijd voor een nieuwe maan, ditmaal in het teken Ram. ♈ Het sterrenbeeld Ram staat voor moed, innovatie en enthousiasme. Wat betekent de nieuwe maan in Ram voor jou?

Een nieuwe maan, ook wel de start van een nieuwe maanfase, staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. Gebruik deze kracht dan ook in je voordeel: laat los wat niet meer bij je past of start iets nieuws.

De nieuwe maan in Ram is het vervolg van de volle maan in Weegschaal en gaat jou op het gebied van geluk nieuwe kansen bieden. Om dat te laten slagen moet je het wel écht willen én zul je er zelf hard voor moeten werken. Er bestaat onder deze nieuwe maan geen korte (sluip)route naar succes.

Wat ik hiermee bedoel? Als je momenteel verdriet of angsten hebt, dan remt dit jou in de weg naar geluk. Wellicht herken je je blokkades nog niet, of weet je ze nog niet helemaal te identificeren. Dit stremt je en zolang je ‘t niet ziet, of wil zien, blijft dat ook zo. Je komt niet verder, je ziet de weg even niet meer of je voelt je letterlijk ‘lost’.

Maak kleine stapjes in de juiste richting

Probeer te onderzoeken waar dit vandaan komt. (H)Erken je blokkades en ga ermee aan de slag. Het hoeft niet meteen een grootse verandering te zijn. Kleine stapjes zijn óók stapjes in de juiste richting. Wellicht moet je even ‘uitzoomen’ om het grote plaatje te kunnen zien? Dat kan je ook helpen om er zonder ‘eigen emoties’ naar te kijken.

Het voordeel van een nieuwe maan in het vurige teken van Ram, is dat je de energie voelt om dit aan te pakken. Ram geeft je moed en enthousiasme. Het is ook een teken van innovatie en doorpakken. En dat alles opgeteld geeft je de drive om dingen van een andere kant te bekijken en tot actie over te gaan.

Op je gemakje meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is? Lees dan de volgende boeken! (met name de eerste is een aanrader!)

De volgende nieuwe maan staat 5 mei 2019 in Stier. Bekijk hier het overzicht van alle nieuwe manen van 2019.

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.