Mijn 2017: de highlights

Jeeeeetje. Wat vloog 2017 voorbij, zeg! En met dat ik dit blog aan het typen ben besef ik me hoe druk ik ben geweest met mooie dingen. Een gezegend jaar, absoluut! Op alfabetische volgorde…: 

Bloggen

Ik ben helemaal niet van het schrijven, althans, zo begon ik het jaar. ‘Doe mij maar foto en video’, zei ik altijd. Oh boy, is dat even anders geworden! Met de komst van TechGirl (lees hier later in dit blog over) heb ik het schrijven weer opgepakt. Zo ook voor NadiZoetebier.nl! Ik blijf het heerlijk vinden om de laatste updates rondom social media te publiceren en ook in 2017 hield ik me daar mee bezig. Mijn bestgelezen artikel gaat over Snapchat en de (destijds) nieuwe functie ‘Ons verhaal’.

In het voorjaar volgde ik samen met Mariecke en Iris de workshop ‘Foodstyling & fotografie’ van Bloggerscafé Oost-Nederland. Heel leerzaam en onwijs leuk tussen alle creatievelingen! Ik maakte er wat foto’s en een Snapchat Story en at een heerlijke, zelfgemaakte salade. De locatie was trouwens ETN Saladebar, een aanrader als je ‘ns (gezond) wil lunchen in Enschede!

Wendy (mede-creatieveling) en ik besloten om in de zomer voor 3 dagen naar Zwolle te gaan. We sliepen in het hotel van de toekomst (aka een hele duurzame Van der Valk), genoten van het lekkere eten en drinken en bezochten de binnenstad om te winkelen. Ondertussen werkten we aan onze websites, hielden we creatieve brainstormsessies en hielpen we elkaar met input voor nieuwe artikelen.

Fotografie

In juni was de mooiste dag uit het leven van Karin en Patrick en ik had de eer om foto’s te maken tijdens hun bruiloft. Het was een prachtige dag, waarbij we ook onwijs veel gelachen hebben tijdens de fotoshoot bij Landgoed Twickel in Delden. Later een prachtige ceremonie, lekker buffetje en een knallend feest. Verder fotografeerde ik mooie zwangere mama’s (to be), families en bedrijven. Ik woon hier in Eibergen vlakbij de Berkel, dus als het even kan pak ik mijn camera en loop ik het natuurgebied in. Ik kan het iedereen aanraden! En mocht je een gids nodig hebben, dan weet je me te vinden 😉.

InEibergen

Ik heb ook niet stilgezeten rondom InEibergen.nl. Marleen en ik verzorgen de webredactie en de social media kanalen. Krijgen we nieuwtjes en agenda-items binnen, dan plaatsen we die. En is er een tof event, dan gaan we natuurlijk op bezoek. Zo bezocht ik dit jaar de laatste show van Marie* (foto’s/video), leerde ik gin tonic drinken bij BinnensteBuiten Eibergen (foto’s/video) en checkte ik het Achterhoeks Streekfestival (foto’s). Op de website lichten we altijd ondernemers uit Eibergen uit en ik ging als fotograaf mee naar De Welkoop, de opening van Woudenberg Juweliers, het 30-jarige bestaan van Flair Hairmode (tevens voor ‘n video) en Björn & Marieke’s Bloembinderij. Als trots Eibergenaar filmde ik de aankomst van Berkelzomp ‘De Snippe’, bracht ik het Lenteweekend en de Carnavalsoptocht in beeld en probeerden we twee Eibergenaren in Expeditie Robinson te krijgen.
Verder hadden we mooie (brainstorm) avonden met de EOV (Eibergse Ondernemers Vereniging) en TIP InEibergen (Toeristisch Informatie Punt), en gaan we in 2018 verder ontwikkelen aan de website.

InfiniTech

Nu misschien nog een vreemd woord voor je, maar je gaat dit vaker horen. InfiniTech is namelijk een nieuw bedrijfje van mij. Opgericht op 11 november 2017 en met als doel aan de slag te gaan rondom future tech en onze maatschappij. Ik ben heeeel erg blij met de naam. Het is een samensmelting van Infinity en Technology. Twee woorden die mij aan het hart liggen. Toen ik via Google zocht naar het woord InfiniTech kwam ik een mooie definitie tegen en daar past het precies bij. 2018, stay tuned!

Als je denkt dat je kan bijdragen aan InfiniTech (of hier gewoon ‘ns over wil praten): let’s grab a coffee! 

Mexico

Pim en ik maakten in juni een fantastische reis naar Playa del Carmen, Mexico 🌴. We bezochten o.a. Sian Ka’an: een ‘biosphere’ natuurreservaat, reden zelf in een 4wd Jeep en stapten in een bootje om dolfijnen, pelikanen en zeeschildpadden te spotten. We snorkelden in een groot koraalrif met gekleurde visjes (waar angsthaas Nadi maar voor de helft meedurfde) en checkten een paradijselijk wit strand. We aten lunch in een klein plaatsje (waar ze maar een paar uur per dag stroom hebben) en vaarden terug naar de jeeps. Op een ‘krokodillenbrug’ zagen we een enorme krokodil en bij aankomst in Tulum dronken we Corona 🍻. We zwommen in de cenotes van ons resort (waar ik wederom een angsthaas was), maakten een romantische boottocht in een mangrove (waar ik heus niet per ongeluk een aardbei op een schildpad gooide) en beklommen de Maya tempels van Ek Balam. Verder genoten we iedere dag van het lekkere weer, het lekkere eten en de lekkere cocktails.

Eerder het jaar bezochten we Heerlen voor een lang weekend weg. We deden voor ‘t eerst een escape room (overigens niet zo succesvol, haha), kwamen met de auto terecht op de baan van een wielerronde (oeps) en bezochten de welbekende kolenmijnen van Valkenburg. Op de terug hopten we nog even langs het ridderspektakel in de prachtige kasteeltuinen van Arcen

Nadi Media

Nadi Media ging ook lekker! De toffe klussen die ik had vind je door dit hele blog heen heen. Allysia.nl deed in maart ‘n #girlboss interview met mij, dat lees je hier: Be Your Own Boss #1.

Numerologie en astrologie

Begin augustus leerde ik Maartje van Belightfull kennen. We wonen allebei in Eibergen en hadden elkaar al een paar keer in het dorp zien lopen. We spraken elkaar aan via Facebook Messenger (op hetzelfde moment – toeval bestaat niet) en we spraken af bij de Lindeboom in Eibergen. Later bestempeld als onze favoriete, creatieve werkplek. Ik help Maartje met haar site en in return krijg ik Access Bars behandelingen. Ik heb er nu drie gehad en kan ze van harte aanbevelen!

Ilse vertelde mij diezelfde maand ook dat ze bezig was met numerologie en we spraken af dat ze mij een lezing zou geven. Die was helemaal raak, onwijs bijzonder! Ik heb helemaal niets met cijfers, maar numerologie vond ik vanaf het begin af aan interessant. Ik verdiepte mij er in en kan er nu zelf ook het een en ander over vertellen.

Datzelfde geldt voor astrologie. Ik ben altijd al gefascineerd door ons universum, de planeten en horoscopen. Fatma liet mij zien hoe het werkte en daar heb ik mij in verdiept. 🙌 Nu kan ik het zelf ook natal charts uitlezen.

Al met al heeft 2017 van mij een spirituele zweefteef gemaakt, maar dat vind ik niet erg. Ik weet dat ik verder hartstikke down to earth ben. En voor wie ‘t leuk vindt, praat er eens met mij over. Je zult zien dat het altijd klopt!

Oma

Geen highlight, maar wel een belangrijke gebeurtenis: helaas is mijn oma afgelopen november overleden. Ik ben echt onwijs verdrietig (geweest) en het liefst had ik haar mijn hele leven bij mij gehouden. Zo’n krachtige vrouw, altijd zó positief en met het grootste hart dat iemand maar kan hebben. Iedereen was welkom bij haar, ze stond overal voor open en luisterde uren naar onze verhalen. Nooit heb ik haar horen klagen. ‘Gelukkig’ konden we een paar dagen lang afscheid van haar nemen en zo was het dat wij (de familie) dag en nacht bij haar aan het bed zaten. In een klein kamertje in het verzorgingstehuis vierden we de verjaardag van m’n neefje. Met 15 man op- en naast elkaar, patatjes van de patatboer en oma in ons midden. Een mooi samenzijn met de hele familie en daar ben ik heel dankbaar voor. Het bracht mij perspectief en heeft me doen beseffen dat familie belangrijker is dan wat dan ook. Ook in de dagen na haar overlijden zijn we veel samen geweest. Haar uitvaart was het mooiste afscheid dat je je kon bedenken. Midden in de natuur in het Hart van Berkelland, samen met de familie en vrienden die het dichtst bij haar stonden. Mijn hart blijft vol lopen als ik er aan terugdenk. Ik ben ook ontzettend dankbaar voor de lieve woorden van de mensen om mij heen in die week en de week erna!

Saxion

Het jaar begon met een shift in onze afdeling. Van (de)centrale communicatieteams naar één centrale afdeling. Ik kreeg meer ruimte om mijn rol als communitymanager op te pakken en samen met Rozanne en collega’s lieten we de social media kanalen en het IntoSaxion platform groeien. Op Facebook bereikten we 10k+ aantal likes, op LinkedIn zijn we inmiddels al over de 100k+ volgers heen en op Instagram groeiden we tot over de 2k+ volgers. Ik plaatste een post rondom de M&M’s store in Deventer en die ging viraal, evenals het geintje dat we met Windesheim uithaalden. Dat kwam o.a. in de Stentor. Om onze kennis bij te spijkeren bezochten Rozanne en ik de internationale Quadriga Social Media Conference in Berlijn. Ik ging met Renate Bik op pad voor de interactieve zuilen bij Novel-T en testte diezelfde 360° camera ook uit met Mariecke. Ondertussen gaf ik ongeveer een miljoen uit aan de koffiebar, want: goede cappuccino.

We gingen werken in projectgroepen en ik maakte deel uit van de projecten databasemarketing, customer journey, contentstrategie en ‘next level’ (saxion.nl komt in 2018 in een nieuw jasje). Collega’s werkten aan een nieuwe belofte: Get Ready for a Smart World. Eentje die ik alleen maar kan omarmen, yes! We publiceerden twee video’s die viral gingen (Lifestyle Reader en Toiletscan Pro), veranderden onze tone of voice op social media en lieten collega’s een sociaal experiment ondergaan. Op de valreep werd er nog over ons geschreven als ‘instelling die de aandacht wist te pakken‘.

Video werd steeds belangrijker. Het Saxion Youtube Team kreeg meer vorm (en dat wordt in 2018 alleen maar toffer) en we zijn een camera journalist aan het werven. Verder doen de takeovers via Instagram Stories (studenten nemen ons account over en delen hun verhalen) het onwijs goed en maakten we nog de meest awkward kerstgroet ever (ik had, zoals je ziet, niet helemaal begrepen wat het plan was 😂).

En nog meer mooi nieuws: vanaf januari ben ik, samen met Wendy, Chief Storytelling binnen de nieuwe nieuwsredactie van Saxion! Onze missie is om alle mooie verhalen in- en rondom Saxion op te halen en te verspreiden. Daarnaast blijf ik me natuurlijk ook nog bezig houden met social media en communitymanagement. Ik heb er heeeeel veel zin in en kijk er onwijs naar uit om dit naar een mooi niveau te brengen!

Solar Team Twente

Bijna spontaan deed ik in in oktober mee aan een weekje backoffice voor het Solar Team Twente. Samen met een team van Saxion-collega’s en collega’s van de Universiteit Twente ondersteunden we het team vanuit Nederland tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Ik leerde leuke, inspirerende mensen kennen (waar ik nog steeds contact mee heb) en deed m’n eerste interview voor radio en televisie. Check ook de vlog voor ‘n indruk!

TechGirl

M’n liefde voor media en tech kwamen in januari samen toen ik voor TechGirl aan de slag ging. Inmiddels zijn we 12 maanden later en heb ik 40 artikelen gepubliceerd, varierënd van reviews tot gadgets. Afgelopen november hielden we ‘t eerste TechGirl Event. Zeker niet makkelijk om zoiets voor een eerste keer te organiseren, maar het was een hele fijne dag en ik ben hartstikke trots op hoofdredactrice Anke en de rest van het TechGirl team! Verder testte ik de toffe Nanoleaf Aurora smart lights, bezochten we een VR Diner Experience en maakten we met het TechGirl team een tripje naar de Ardennen. Ik interviewde toffe TechGirls, zoals m’n collega Christina (die ouderen wil ondersteunen met technologie) en Steffi (die toen ze nog bij Saxion FabLab Enschede werkte mensen hielp met hun 3D-print). Visual storytelling werd in 2017 hipper dan ooit en ik vroeg Iris, Wendy en Denise om hun tips voor een goede Snapchat Story met mij en het TechGirl publiek te delen. Aan het einde van jaar bezochten we met een aantal redactrices een ‘Escape Reality’ room in Zwolle, waar we allerlei leuke Virtual Reality spelletjes deden.

TEDxSaxion

#TEDxCrossingBorders is een feit! Een rijdend TEDx event, tussen Enschede en Münster in een knalrode trein van Deutsche Bahn. Een idee dat een tijd geleden al werd geopperd werd dit jaar, in samenwerking met TEDxMuenster en vrijwilligers, werkelijkheid. We brachten urenlang door bij Bagels & Beans (want: flexwerkplek en goede koffie) en filmden een hilarische ‘Tongue Twisters’ vlog. De dag voor ‘t event reden Lonnie en ik al naar Münster, waar we in een heerlijk hotel verbleven. Check ook m’n Snapchat Story voor de opbouw in de trein en het uiteindelijke event. TEDxCrossingBorders was meer dan geslaagd en we haalden diverse (Duitse) media!

En verder…

… bezochten Mariecke en ik een ietwat bizarre tentoonstelling ‘The Internet of Women Things’, won ik een meet & greet met Mythbuster Jamie Hyneman (waar Pim en ik heel blij van werden, deze collegetour was tof!) en werd ik uitgenodigd bij LinkedIn HQ in Amsterdam om een workshop ‘Level up your game with social recruitment on LinkedIN’ te volgen. M’n bestie Eva werd 30 en gaf een tuinfeestje, Pim en ik gingen naar The Lion King musical en ik logeerde een aantal keer bij m’n ouders in Doesburg. Manon nodigde me uit voor een avondje Steengroeve Winterswijk (hoe vet is dit!), bezocht met Eva het Rijksmuseum en de Harry Potter expo en leerde samen met Susanne handletteren tijdens een gezellige workshop. Ik werkte 8 uur over voor het goede doel en liet me inspireren tijdens de Route Suc6 met Dorothee Loorbach & Kim Kötter. Ik ging de schoolbanken in en leerde over LoRaWAN netwerk, maar stond ook zelf voor de klas tijdens een lezing over LinkedIn en een gastcollege over o.a. contentstrategie. Verder ontving ik op de valreep nog een heel mooi #naamgedichtje via Twitter.

Struggles dit jaar waren toch wel de keukenrol die op de tocht stond, de slak die in m’n zakje rucola zat en m’n robotkonijntje dat ineens evil gedrag vertoonde. 😉

In november bezochten mama en ik Madness, die van de nummers ‘Our House’ en ‘Baggy Trousers’. Een heerlijk stapavondje! En over muziek gesproken… Volgens m’n Spotify luisterde ik het afgelopen jaar het meest naar deze 100 nummers. Op nummer 2 mijn allerliefste lievelingsliedje: I Lived van OneRepublic. Dat nummer geeft je energy for days! Benieuwd naar jouw lijst? Via 2017wrapped.com maak je je eigen Spotify 2017 jaaroverzicht.

Ik heb in 2017 nog veel meer fijne mensen ontmoet en ook daar ben ik dankbaar voor! Veel geleerd, veel wijsheid gekregen. Ook deed ik ontelbaar veel meer dingen, alles met een glimlach. Ik ga deze koers in 2018 voortzetten. Doen wat mij energie geeft (Nadi betekent – toeval bestaat niet – levensenergie!). En dat wil ik jou ook meegeven! Doe wat je leuk vindt. Je hebt een keuze, echt! Mirjam Spitholt (docente Gelukskunde) zei iets heel moois tijdens de Rabobank inspiratieavond: “Wees je bewust van je sterfelijkheid en maak op basis daarvan keuzes” 🌟.
Steek ‘m in je zak en neem ‘m mee!

En over keuzes en energie gesproken: 2018 is een universeel 11-jaar. Het getal 11 is een meestergetal, heel intuïtief en hoog in energie. Het jaar van potentie, waarin je veel persoonlijke veranderingen kan ervaren. Volg je gevoel en je hart. Je weet al wat je wil. De komende 365 dagen zijn all yours!

Wat waren jouw momenten van 2017? Bedankt voor ‘t lezen en tot in 2018! 💕

One comment

  1. Mooi verhaal, een echt Zoetebier verhaal! Herken er veel in wat betreft avontuur en open staan voor nieuwe dingen!
    Ga zo door en veel succes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.