Women in Tech: veel vrouwen bij Web Summit 2017

Web Summit 2017 - Women in Tech

Bijna de helft (42%!) van de bezoekers van de Web Summit 2017 in Lissabon (Portugal) is vrouw, evenals een derde van de sprekers. 

Dat komt door het ‘Women in Tech’ initiatief, dat zo’n twee jaar geleden is gelanceerd. Het initiatief is bedoeld om vrouwen in tech te laten deelenemen aan events over de hele wereld, waaronder de Web Summit. Dit jaar konden vrouwen voor een gereduceerd tarief een kaartje kopen.

Om vrouwen een plek te geven werkt Web Summit nauw samen met Booking.com. Er is gedurende de summit o.a. een speciale lounge voor vrouwelijke deelnemers en een Women in Tech mentor programma.

Eleanor McGrath, Head of Press Web Summit: “We are confident that 42% is the highest ever figure for a major tech conference. It is a great milestone for a technology event. But we know we can do better.”

Web Summit

De Web Summit is een jaarlijkse, wereldwijde technologie conferentie. In 2017 vindt ‘ie plaats in Lissabon, Portugal. Er zijn meer dan 60.000 bezoekers (afkomstig uit meer dan 170 landen), meer dan 20.000 bedrijven en meer dan 2.000 journalisten aanwezig. Sprekers tijdens ‘t event zijn onder andere Al Gore, Gillian Tans (CEO Booking.com) en – jawel – Sophia the Robot (AI).

Foto: David Fitzgerald/Web Summit via Sportsfile

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.