Top of the Rock of Empire State Building?

Top of the Rock of Empire State Building?

New York, New York. The view is fantastic! Ik ben inmiddels 3 keer in The Big Apple geweest. Een geweldige stad, die iedere keer weer anders aanvoelt. Ik had alle keren de privilege om de bovenop Rockefeller Center en het Empire State Building te staan. Ze zijn allebei de moeite waard, maar mocht je ‘n keuze willen maken… hierbij mijn ervaringen!

Empire State Building

Misschien wel het meest iconische gebouw in New York: het Empire State Building (381 meter hoog). Dit gebouw heeft in totaal 73 liften, maar er is geen één lift die je rechtstreeks naar boven brengt. Geweldig om hier op te staan, absoluut! Is het een aanrader? Uiteraard wel vanwege ‘het gevoel’, maar als ‘t gaat om het uitzicht hoef je hier niet voor te kiezen. De enorme drukte en de ‘tralies’ belemmeren je view. Ik ben er zelf midden op de dag geweest en het was enorm druk. Naast rijen voor de controles, rijen voor de liften en rijen voor het observatory deck zelf, is het ook ontzettend dringen geblazen als je er eenmaal bent. Je moet jezelf echt tussen mensen door wurmen om een beetje van het uitzicht te kunnen genieten. Goed, als je toch in New York bent is het wel een must om te doen hoor. Mijn tip is om de observation deck na 12 uur ‘s nachts (en dus in ‘t donker) te bezoeken. Dan is ‘t rustig, stil en heb je goed de ruimte om te genieten van de immense stad onder je. Impressive!

Rockefeller Center

Top of the Rock (260 meter hoog) is mijn favoriete place to be als het gaat om prachtige vergezichten. Je vind de Top of the Rock op de 70e verdieping van het Rockefeller Center. Alleen al om de geweldige lift die jou naar die verdieping brengt is ‘t de moeite waard! Ik zal er niet teveel van verklappen (het leukste is natuurlijk het verrassingselement ;-)), maar houd je camera bij de hand als je de lift instapt! Zodra je uit de lift komt is er enorm veel ruimte om de stad van alle kanten te bekijken. Het is er over het algemeen nooit écht druk, dus je kan heerlijk je tijd nemen om te genieten. Ik ben overdag en ‘s avonds op de Top of the Rock geweest. De eerste keer was ‘t net was net aan het stormen en regenen. Dit maakte mijn ervaring nóg mooier! Er was bijna niemand op de buitendecks, slechts een enkeling durfde het aan. Ik ben dol op storm, dus voor mij was dit een ultieme ervaring en kon ik wel huilen van geluk. De tweede keer dat ik er op stond was het uitzicht ‘normaal’, met heldere en blauwe luchten. De derde keer had ik minder geluk (of juist wel?): de stad was gehuld in mist. Ik werd wel gewaarschuwd hoor, maar #eigenwijs als ik ben wilde ik er tóch op. Een half uur later werd ik beloond: de mist trok weg en Gotham City kwam tevoorschijn. GE-NIE-TEN.

Het uitzicht van One World Trade Center (ook wel bekend als de Freedom Tower) ken ik nog niet, die is vrij nieuw. Iemand daar ervaring mee? Of heb je andere tips voor prachtige observatiepunten in New York? Laat ‘t weten in de comments!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.