Snooze-functie in Facebook: zo zit het

Snoozen in Facebook? Jazeker! Je kan nu pagina’s, groepen en vrienden voor 30 dagen lang muten. De berichten komen dan niet in je nieuwsoverzicht. De snooze-functie is een middenweg tussen alles verbergen en de reguliere verschijning van berichten. 

Facebook heeft deze functie volgens eigen zeggen gebouwd omdat er vanuit ons, de gebruikers, meer vraag kwam naar onze eigen invloed in het nieuwsoverzicht.

Hoe snooze je iemand op Facebook?

  1. Open de app of de website
  2. Klik op de drie puntjes rechtsbovenaan de post van de gebruiker, pagina of groep die je wil snoozen
  3. Kies voor ’30 dagen lang snoozen’ (of in het Engels: ‘Snooze for 30 days’)

Ontvrienden is vrij rigoureus en de ander krijgt geen melding van het snoozen. Wil je toch binnen de 30-dagen periode weer berichten zien? Dan zet je ze gewoon weer aan. Dat doe je op dezelfde manier: via de drie puntjes rechtsbovenaan een post. Hiervoor moet je natuurlijk wel naar het account van de gebruiker, want als het goed is zie je geen posts meer in je tijdlijn ;-).

Leave a Reply